Minusta

Synnyin vuonna 1954 Oulussa. Kirjoitin ylioppilaaksi Kouvolan yhteiskoulusta 1973. Vuonna 1979 valmistuin filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta oppiaineina folkloristiika, uskontotiede, kansatiede, musiikkitiede ja sosiologia.

Olen toiminut erilaisissa projekteissa ja sijaisuuksissa Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa, Helsingin yliopistossa, Euroopan Neuvoston kulttuuriyhteistyön neuvostossa, Tuusulan kunnan kulttuuritoimessa, Opetusministeriössä, Sibelius-Akatemiassa, Käpylän musiikkiopistossa ja Kansalliskirjastossa.

Päätoimittajan ja toimittajan tehtäviä olen hoitanut aikakaus- ja jäsenlehdissä: Henkinen kehitys, Minä Olen, Nefa-Helsinki, Siba ja Suomen Antropologi. Tämän lisäksi olen kirjoittanut artikkeleita tieteellisiin julkaisuihin ja eri alojen aikakauslehtiin. Kirjoja olen saanut tehdä ihanien kuvittajien ja useiden upeiden taittajien kanssa. Yhteistyö kustantajien on myös aina ollut antoisaa ja opettavaista.Haltijan tähtisilmät

Haltijan tähtisilmät
katsovat avaruuteen,
näkevät kauas.

Ihmeellisissä maailmoissa
tähdet tanssivat
ja kuu nauraa.
Aurinko heittää kuperkeikan
ja mustat aukot hehkuvat kultaa.

Haltija muistuttaa sinua:
nosta katseesi ruudulta.
Ja sinäkin näet sinne,
mistä kaikki haltijasielut
ovat kotoisin.

Runoni kirjasta Peilistä katsoo haltija (BoD 2018)

Apurahat ja palkinnot

Olen saanut lukuisia apurahoja Suomen kulttuurirahastosta, Kordelinin säätiöltä, Taiteen edistämiskeskuksesta, Niilo Helanderin säätiöltä ja Suomen tietokirjailijoilta. Vuonna 2011 olin Kirjapöllö-finalisti teoksella Keijukaiset. Totta ja tarinaa toisesta maailmasta. 1. painos 1995. Minut palkittiin Tietopöllö-palkinnolla pitkäaikaisista ansioista lasten- ja nuorten tietokirjailijana vuonna 2014.

Luottamustehtävät

Olen toiminut monissa luottamustehtävissä: Suomen Spiritualistinen Seura ry:n puheenjohtajana 1995–1997, Suomen Nuorisokirjailijat ry:n hallituksen jäsenenä 2010–2012, Lukukeskuksen hallituksen jäsenenä 2010– 2011, Minna Canthin seura ry:n hallituksen jäsenenä 2017–2020 ja Pro lastenkirjallisuus ry:n – Pro barnlitteraturen rf:n hallituksen jäsenenä 2018–2021.

Yhteystiedot ja sivustosta

Yhteydenotot sähköpostitse marjut.hjelt(at)welho.com

Sivuston pääkuva on osa John Anster Fitzgeraldin (1819–1906) maalauksesta The Fairy Funeral.

Nettisivujen suunnittelija: Jaana Rusi